Tapa punamonumendi kunagisele asukohale toodi ohtralt lilli

Copy
Leena (keskel halli jakiga) ja Katja (vasakul roosas) lastega Tapa vennashaua monumendi endisele asukohale 9. mail lilli toomas.
Leena (keskel halli jakiga) ja Katja (vasakul roosas) lastega Tapa vennashaua monumendi endisele asukohale 9. mail lilli toomas. Foto: Andres Tohver

Ehkki Tapa vallavalitsuse soovil lammutati Tapa vennashaua monument juba mullu novembris, näitas 9. mai, et osa kohalikest ei ole seda unustanud. Monumendi kunagisele asukohale toodi ohtralt lilli ja küünlaid. Toojatest mitu tegid seda koos väikeste lastega.

"Nad kaitsesid meie maad, et nende lapsed, emad, vanaemad ja muud sugulased saaksid elada," ütles 30-aastane Leena, kes töötab poes klienditeenindajana. Küsimusele, kas 9. mai on tema jaoks võidupüha, vastas naine: "Ei, ma lihtsalt sümboolselt tõin lilli ja kõik. Ma ei pidutse mitte mingil moel."

Leena vanaisa võitles teises maailmasõjas Punaarmees. "Ma ajalugu ei tunne, seetõttu pole minult mõtet neid asju küsida. Ma elan praegu siin. Ma olen Eestis sündinud. Minu jaoks on oluline see, mis toimub täna ja homme ja pärast homset."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles