Räppar Tiiu laulis tõelises usbeki pulmas

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Tiiu Usbekistanis Samarkandi linnas.
Tiiu Usbekistanis Samarkandi linnas. Foto: Erakogu

Rakverest pärit räppar ja laulja Tiiu jõudis hiljuti tagasi nädalapikkuselt reisilt Usbekistani. Ühte eredamat hetke jagab ta ka videoklipina Instagramis. Tõepoolest – kui paljud meist saavad öelda, et on esinenud lauluga mitmesajale inimesele tõelisel usbeki pulmapeol?

Tiiu isa teenis kunagi Nõukogude armee koosseisus Afganistanis. Neist päevist on tänaseni alles sõpruskond, kuhu kuuluvad lisaks temale üks eestlane, kaks lätlast, kasahh ja usbekk. Kui viimase poeg sel kevadel Taškendis abielluma hakkas, kutsuti kokku sadu külalisi üle maailma. Kutse sai ka Tiiu perekond, minna said paraku vaid Tiiu ja tema õde. "Meie oleme sellised seiklejad, ülejäänud pere on natuke kodusemad," selgitas Tiiu, kes polnud Usbekistanis varem käinud. Pulmi pidava perepojagagi oli ta suhelnud vaid internetis.

Tõelist usbeki pulma alla kolmesaja külalisega naljalt ei peeta. Igast maailma nurgast saabunud külaliste vastu ollakse äärmiselt lahked. Kohale jõudmise hetkest sai isa vanast sõjaväesemust Tiiu ja tema õe papa, pruudist-peigmehest nende õde ja vend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles