Heigo Teder: "Kohapeal seista kultuur ei saa"

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Heigo Teder on korraldanud kultuuri nii Rakveres kui ka Viljandis, praegu töötab ta Tartu Euroopa kultuuripealinna projekti produktsioonikoordinaatorina.
Heigo Teder on korraldanud kultuuri nii Rakveres kui ka Viljandis, praegu töötab ta Tartu Euroopa kultuuripealinna projekti produktsioonikoordinaatorina. Foto: Keiu Virro

Kultuurikorraldaja Heigo Tederi anded on juba kaks aastat olnud rakendatud Tartu Euroopa kultuuripealinnaks saamise vankri ette produktsioonikoordinaatorina. Meie kandi inimesed mäletavad teda aga Rakvere teatri hüperenergilise projektijuhina aastatel 2006–2014. Ning muidugi ka Mr. Presidendina, kes räppis külg külje kõrval Rakvere meestega Def Räädu lugudes.

Praegu tunnistab Teder, et on Rakvere kultuurieluga kahetsusväärselt vähe kursis, sest jõuab vaid paar korda aastas Rakvere teatri etendustele ja iga kahe aasta tagant Baltoscandali festivalile. Üldine pagas kultuurikorralduses ja loomemajanduses on tal see-eest ainult kasvanud, samuti kuulub Teder Eesti Kultuurkapitali nõukogu Tartumaa eksperdigruppi ning sihtasutuse Eesti Teatri Festival nõukogusse. Just seetõttu küsisin temalt paar põletavat küsimust.

Kas ka Rakverest võiks kunagi saada Euroopa kultuuripealinn?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles