Viru vangla lasketiiru katuselt toodi alla sarikapärg

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Sarikapärja mahavõtmine. Saagi välgutab justiitsminister Kalle Laanet, pärga hoiab Revin Grupp OÜ objektijuht Ergo Rebane.
Sarikapärja mahavõtmine. Saagi välgutab justiitsminister Kalle Laanet, pärga hoiab Revin Grupp OÜ objektijuht Ergo Rebane. Foto: Marko Mumm

Täiskõrguse saavutanud siselasketiir paikneb eraldiseisva hoonena olemasoleva Viru avavangla kõrval. Hoones saavad vanglaametnikud ning ka teised Ida-Virumaa sisejulgeolekutöötajad hakata oma tööks vajalikku relvaväljaõpet tegema ja käia oskusi lihvimas.

Siselasketiir koos parklaga valmib Jõhvis 2023. aasta sügisel. Hoone ehitatakse kahekorruselisena. Esimesele korrusele tulevad siselasketiir, relvaladu, inventari- ja puhastusruumid. Samuti koolitusklass ja tehnilised ruumid. Teisele korrusele tulevad riietus-, pesemis-, ja puhkeruumid, ventilatsiooniruum ning varustuse ladu.

Viru vangla koos ümbritseva alaga võtab enda alla 16 hektarit ja hooned võtavad 31 198 ruutmeetrit. Ehitatava siselasketiiru suletud netopind on 544 ruutmeetrit. Lasketiiru on kavandatud laskmisharjutuste võimalused kaugustelt 5–25 meetrit. Lisaks lasketiiru ja vajalike tehnovõrkude rajamisele võetakse ette parkla laiendamise ehitustööd – parklasse plaanitakse 44 autokohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles