Oh kui põnev Haljala valla eelarve täitmist saab hakata reaalajas jälgima

Eva Samolberg
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Haljala vallavalitsus avalikustab alates maikuust igal nädalal valla eelarve seisu.
Haljala vallavalitsus avalikustab alates maikuust igal nädalal valla eelarve seisu. Foto: Haljala vallavalitsus

Alates maikuust on Haljala valla veebilehel detailne ülevaade valla eelarve täitmisest. Haljala on maakonnas esimene omavalitsus, kes võimaldab vallaelanikel eelarve täitmisest sellisel moel ülevaadet saada.

Haljala valla kommunikatsioonijuhi Kent Kerneri sõnul on vallavalitsusele oluline, et kõigil oleks võimalik lihtsalt ja kergesti kättesaadavalt tutvuda valda puudutavate statistiliste näitajatega. "Oleme ka valla arengukavas kokku leppinud, et valla finantsseisust antakse jooksvaid ülevaateid ning üleüldisemalt rakendame avatud valitsemise põhimõtteid," selgitas valla kommunikatsioonijuht tagamaid, miks eelarve täitmise avalikustamiseks vastav rakendus kasutusele võeti.

Valla veebilehel uuenevad eelarve täitmist puudutavad andmed igal pühapäeval. Eelarve täitmist puudutav info liigub vallavalitsuse finantsvaldkonnas kasutatavatest programmidest automaatselt valla veebilehele. Lisaks valla finantsnäitajatele on rakenduse kaudu võimalik tutvuda teiste valda puudutavate näitajatega, mida edaspidi veel juurde lisatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles