Noore pere meelest on Rakvere laste kasvatamiseks parim koht

Eva Samolberg-Palmi
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Vasakult Edith, tema süles peagi aastaseks saav Iida, seejärel kahene Eloviise, viiene Aliide, isa Arni ja pere koer.
Vasakult Edith, tema süles peagi aastaseks saav Iida, seejärel kahene Eloviise, viiene Aliide, isa Arni ja pere koer. Foto: Ain Liiva

Edith ja Arni Omleri peres sirgub kolm tüdrukutirtsu. Neist vanim tähistas teisipäeval oma sünnipäeva: viis aastat tagasi sai Edithist esimest korda ema ja tütrekese tähtpäev jääb alati saatma emadepäeva erilist hõngu.

Noor tegus pere taastab Rakveres jõudumööda Edithi päranduseks saadud maja, pisut on veel nokitseda, et kolmele lapsele jaguks igaühele oma nurgake. Aias tuiab ringi pirakas koer ja jutuajamise vältel piidleb Edith pidevalt silmanurgast, ega neljajalge mõnest aiapraost välja pugeda ei ürita.

Kui Rakveres sündinud, kasvanud ja koolis käinud Edith ja Arni aastate eest Tartusse kolisid, ei plaaninud nad Rakveresse tagasi tulla. Ülikoolilinnas oli ju kõik olemas, lisaks leiti sealt meelepärased töökohad ja sõbrad. See, et sugulased jäid siia maha, noori ei morjendanud: alati oli võimalik pea kahetunnine autosõit ette võtta ja sugulastele külla tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles