Suvesaundi konkursil astub võistlustulle 23 lugu

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Virumaa Suvesaund.
Virumaa Suvesaund. Foto: Virumaa Suvesaund

Suvesaundide saatmine on selleks korraks lõppenud. Pühapäeva jooksul laekus kaheksa lugu. Eelžürii otsustas teha pisikese möönduse ka üheksandale palale, mis saabus mõned tunnid pärast südaööd, kuna autoril oli selle üleslaadimisega tekkinud tehniline probleem. Konkursi kolmandal aastal astub seega võistlustulle 23 lugu, mis on senine rekordtulemus.

Rahvahääletus käivitub lugude esitamise lehel kolmapäeval, 17. mail. Kõiki lugusid saab kuulata YouTube‘i esitusloendis. Rahvahääletus kestab 17. maist 6. juunini. Ühelt IP-aadressilt saab 24 tunni jooksul anda ühe hääle.

Konkursi lõpetavad kontsert ja auhinnagala, mis toimuvad tavapäraselt Rakvere linna päevade laupäeval, seekord siis 10. juunil Rakvere Art Café hoovis. Seal liidetakse rahva häältele kaheksaliikmelise žürii antud punktid ja selgub võidulugu, mille autorid saavad 500 eurot puhtalt kätte.

Sel aastal kuuluvad Suvesaundi žüriisse muusikamänedžer, DJ ja muusikavaldkonna PR-spetsialist Liisi Voolaid, bassimängija ja muusikapedagoog Mihkel Mälgand, Tallinn Music Weeki ja Station Narva kommunikatsioonijuht ja programmi kuraator Ingrid Kohtla, näitleja ja Rakvere teatri muusikaviktoriini korraldaja Imre Õunapuu, muusikaajakirjanik ja raadiosaatejuht Mariliis Mõttus, kitarrist ja muusikapedagoog Toomas Vanem, muusikapedagoog, dirigent ja rahvamuusik Viivi Voorand ning ansambli Onkel Jonkel kitarrist ja laulja, konkursi "Virumaa suvesaund 2022" võiduloo autor Georg Eessaar.

Lisaks peavõidule ja rahva lemmiku tiitlile jagatakse lõpuüritusel neli eriauhinda: Rakvere teatri auhind parima karakteriga loole, Ukulele suvebaari auhind parimale suveloole, Rakvere linna eriauhind "Hooandja" ning Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu eriauhind Viru vägevaimale loole.

"Virumaa suvesaund 2023" võistluslood

1. Cydefect – "Moment of Peace"

2. Patikook – "Can‘t remember your name"

3. Vesikas & Paks Matu feat. Rainer Lainemäe – "Koerailm"

4. Metslind – "Hull"

5. KUUL – "Silmast silma"

6. Graniidi 17 – "Ole nagu juuni"

7. Don Pedro & Gerty – "Disniländ"

8. Kain – "Wired"

9. Mementō – "Maiken"

10. Fliin & Tuuli Pruul – "Sierra"

11. Moonaküla Muusikaakadeemia Trio & Martin Müller – "Lihtsalt"

12. Lislee-Lelill – "Me suvi"

13. BLU: – "Ego allahindlused"

14. Leegi Brigitte Kais – "Võta mul käest"

15. Ööhöövel – "Täringud"

16. Culpas, Sixten & Reelica – "Kõik hea ees"

17. Wispels – "Mustvalge"

18. P2kap2tt – "Limonaad ja mandariin"

19. ÖWL – "Ainult sinule"

20. Eslo x Ariana – "Sinu number"

21. RMP & TIMM – "Saatuse mäng"

22. Double Martini – "3 seconds of summer"

23. Klaus – "Yesterday"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles