Vabatahtlikele päästjatele jagati toetusi

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Kadrina vabatahtlike päästjate komandohoone.
Kadrina vabatahtlike päästjate komandohoone. Foto: Kadrina Vabatahtlik Pääste

Riik eraldas 24 vabatahtlikule päästekomandole kokku 3,1 miljonit eurot komandohoonete ehitamiseks, renoveerimiseks või varustuse uuendamiseks. Lääne-Virumaalt toetati Võsu ja Kadrina komandot. Tänavu tõstetakse ka enam kui poole võrra vabatahtlike päästjate püsitoetust, 2023. aasta eelarves on selleks eraldatud 3,64 miljonit eurot.

MTÜ Võsu Vabatahtlik Tuletõrjeühing saab 40 000 eurot päästehoone katuse ja vahelagede remondiks, akende vahetamiseks, elektrigeneraatori, akujaama ning päästjate kaitseriietuse soetamiseks. Kadrina vabatahtlik päästekomando saab 35 000 eurot päästekomando ruumide remondiks. Praeguseks on kõik toetused välja makstud.

Siseminister Lauri Läänemets rõhutas vabatahtlike päästjate olulisust meie kõigi ohutuse tagamisel. "Vabatahtlikud päästekomandod on oma kogukonnas turvalisuse eestvedajad, mis toimivad vabatahtlike energia ja motivatsiooni peal. Selleks et seda motivatsiooni hoida ja ka uusi vabatahtlikke sütitada, vajavad komandod mõistlikke olmetingimusi ja varustust. Olgu selleks siis korralikud puhke- ja treeningruumid või üldisemalt renoveeritud hooned, kus katus peab ja maja hoiab sooja ka talvel," rääkis Läänemets.

"Eesti elanike ohutuse tagamisele aitavad lisaks 72 kutselisele komandole kaasa ka 118 vabatahtlikku komandot. Kahjuks ei ole paljude vabatahtlike olmetingimused kiita ja nende tegutsemishooned vajaksid renoveerimist, mõningatel juhtudel ka täitsa uue maja ehitamist. Selle võimaluse üle on mul väga hea meel, sest sellist rahasüsti just vabatahtlike päästjate hoonetesse ei ole mitte kunagi varem olnud," selgitas päästeameti peadirektor Margo Klaos.

Lisaks eraldas ministeerium päästeametile 1,5 miljonit eurot vabatahtlike kaasamise toetamiseks päästetööde ja elanikkonnakaitse ülesannete täitmisel. Ka see toetussumma saab lähinädalatel välja makstud kõikidele päästeametiga lepingus olevatele vabatahtlikele vastavalt nende pakutavatele teenustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles