Kliimamõju mõjutab: Kunda Nordic Tsement muutub ajalooks

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kunda tsemenditehase peahoonel on juba ettevõtte nimi vahetatud.
Kunda tsemenditehase peahoonel on juba ettevõtte nimi vahetatud. Foto: Ain Liiva

Mullu sügisel läks Kunda tsemenditehase omanikfirma HeidelbergCement Group üle uuele ärinimele Heidelberg Materials ja seda hakatakse järk-järgult kasutama ka tütarettevõtetes. Lähiajal vahetatakse lõplikult välja firmanimi Kunda Nordic Tsement AS, selle asemel kasutatakse juba praegu nime Heidelberg Materials Kunda AS.

Emafirma põhjendab, et kõigi kontserni ettevõtete koondamine ühe kaubamärgi alla on samm kogu kontsernis algatatud muudatuste suunas. Heidelberg Materialsi eesmärk on pakkuda väiksema kliimamõjuga tooteid, teenuseid ja lahendusi ning edendada seeläbi pikaajalist jätkusuutlikku ehitust.

Uus nimi Heidelberg Materials väljendab organisatsiooni kogu tootevalikut, mis hõlmab Põhjamaades peale tsemendi ka betooni, killustikku ning teras- ja betoonkarkasside ehitamist ja paigaldamist. "Ühise kaubamärgi all tegutsedes on meie eesmärk vähendada toodete CO2 heidet ja aidata luua jätkusuutlikumat ühiskonda," selgitas Heidelberg Materials Kunda AS-i juhatuse liige Meelis Einstein. "Oleme just turule toonud uue toote – ehitustsemendi, millel on üle 25 protsendi väiksem CO2 jalajälg võrreldes näiteks kiirtsemendiga. Ühe kaubamärgi kasutamine tugevdab ettevõtete- ja riikidevahelist sidet, mis loob omakorda tingimused suuremaks uuenduslikkuseks ja arenguks." 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles