Tuulikupargi arendajad ajasid Väike-Maarja külamehed tagajalgele (1)

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Väike-Maarja valla üldplaneeringu kolmas koosolek valla raamatukogus.
Väike-Maarja valla üldplaneeringu kolmas koosolek valla raamatukogus. Foto: Siim Mihailov

Eelmisel neljapäeval toimus Väike-Maarja raamatukogus valla üldplaneeringu avaliku väljapaneku tulemuste avalik arutelu. Juba 2018. aastal alustatud planeering on aja jooksul tekitanud elanikes üha rohkem meelehärmi ja vallavanema sõnutsi on valda jõudnud muudatusettepanekuid lausa 109 A4 jagu.

Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla ütles koosolekut sisse juhatades, et tööd on üldplaneeringuga tõesti palju olnud ja seda tõestab kasvõi see, et vallast on välja saadetud üle 800 kirja, mis just üldplaneeringut puudutavad. Lisaks avalikele kohtumistele on vallavanem aega leidnud ka üksikkohtumisteks.

Üks osa vallaelanikest on tagajalgele tõusnud just tuulikupargi ehitamise plaani pärast. Kesküla ja konsultatsioonifirma Skepast & Puhkim esindajad ütlesid kui ühest suust, et üldplaneering ei tähenda seda, et parki valda ehitama hakatakse, sest praegu on arutluse all põhimõtteline küsimus, millised võiksid olla tuulikutele sobivad alad. Siinkohal näeb enamik Eipri küla elanikke kitsaskohta, sest alade väljavalimise taga pole uuringuid ega sügavamat analüüsi. Vald aga vastas, et kasutas alade valimisel välistamise meetodit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles