Virumaa Teataja paberleht ilmub suvekuudel kolmel korral nädalas

Eva Samolberg
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Eva Samolberg-Palmi.
Eva Samolberg-Palmi. Foto: Marianne Loorents

Postimees Grupi maakonnalehtedele tuleb algav suvi varasemast teisiti: Virumaa Teataja, Sakala ja Pärnu Postimehe paberlehed hakkavad tavapärase viie ilmumiskorra asemel jõudma postkasti kolmel korral nädalas: teisipäeval, neljapäeval ja laupäeval. Septembrist, kui inimesed naasevad sügisese elutempo ja rutiini juurde, naaseme ka meie tavapärasele ilmumissagedusele ning värsket paberlehte saab postkastist võtta taas teisipäevast laupäevani.

Põhjuseid, miks otsustasime pärast pikka kaalumist suvist ilmumiskordade arvu kärpida, on erinevaid. Peamine põhjus on aga see, et ilmumiste sagedust kärpides hoiame ära järjekordse hinnatõusu meie lehe tellijale, sest suvisel perioodil ei kata praegune tellimishind ära viie korra ilmumiskulusid. Tasub mainida, et üha kerkivad hinnad pigistavad meid: paberi hind on pooleteise aastaga kallinenud ligemale sada protsenti, kojukanne aga nelikümmend protsenti.

Kui paberleht hakkab tellijale postkasti jõudma kolmel korral nädalas, siis digilehes me järeleandmisi ei tee. Virumaa Teataja digilehes ilmuvad värsked uudised seitsmel päeval nädalas ning kvaliteetse sisu nimel pingutavad ajakirjanikud ja fotograafid iga päev, ka õhtuti ja puhkepäevadel.

Paberlehe tellijatele tagame suveperioodiks tasuta ligipääsu digilehe sisule, nii saavad meie tellijad endiselt lugeda kohalikke värskeid ja põnevaid uudiseid, pikemaid teemalugusid ja arvamusavaldusi ühegi piiranguta seitsmel päeval nädalas just sel kellaajal, nagu inimesele parasjagu sobib.

Digilehele pääseb ligi ka siis, kui ollakse parasjagu pikemal puhkusel, ka ei ole muret, et paberlehed jäävad suvisteks päevadeks postkasti ummistama. Virumaa Teataja digilehele pääseb ligi kohvikus, rongis, rannas päevitades või suvekodu terrassil kohvi juues.

Paberlehe tellijatele tagame suveperioodiks tasuta ligipääsu digilehe sisule, nii saavad meie tellijad endiselt lugeda kohalikke värskeid ja põnevaid uudiseid, pikemaid teemalugusid ja arvamusavaldusi ühegi piiranguta seitsmel päeval nädalas just sel kellaajal, nagu inimesele parasjagu sobib.

Seda, et suvine muudatus tähendaks ohtu paberlehe ilmumise tulevikule, oleks kindlasti ennatlik väita. Vastupidi: maakondades jääb paberleht veel pikaks ajaks oluliseks ja turvaliseks infokandjaks. Me tajume, et inimeste lugemisharjumused küll muutuvad, kuid mitte nii kiiresti, kui on ennustatud. Eestikeelsed paberlehed on ilmunud üle 200 aasta ning jätkavad ilmumist.

Kõige mõistlikum on ammutada piirkondlikku infot nii veebist kui ka paberilt: üks tagab kiire ja operatiivse pidevalt uueneva info, teisest saab aga lugeda põnevaid persoonilugusid, pikki intervjuusid ning põhjalikult analüüsitud probleemlugusid.

Paberlehtede kirjastajad on sõlminud Eesti Postiga kokkulepped, mis tagavad ka edaspidiseks ajalehtedele jätkusuutliku kojukandeteenuse. Ajalehepaberit toodetakse Soomes-Rootsis piisavalt, et jätkuks ka Eestile. Trükimasinatel on jõudu veel aastateks. Me ei näe praegu paberlehtede kestvusele otsest ohtu.

Kust saada abi digitellimuse vormistamiseks?

Kui teil tekkis küsimusi või vajate abi veebiväljaandele ligipääsu vormistamisega, palun võtke ühendust Postimehe klienditeenindusega

E–R kl 8–17 ja L kl 8–12 telefonil 666 2525 või e-kirjaga aadressil levi@postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles