Muuseumiööl jõuab politseimuuseumisse politseikoer Alfa topis

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Teenistuskoer Alfa topis.
Teenistuskoer Alfa topis. Foto: Ain Liiva

Laupäeval peetakse üle kogu Eesti muuseumiööd. Rakveres asuv Eesti politseimuuseum tähistab siis ühtlasi oma kümnendat sünnipäeva ja lisab püsieksponaatide hulka taasiseseisvunud Eesti esimese teenistuskoera Alfa topise.

Samuti on laupäeval avatud tavapärane püsinäitus, õueala ning eri ajastute politseivorme tutvustav ekspositsioon "Ajalugu vormides". Sünnipäeva tähistatakse suure tordiga, sissepääs on sel päeval sümboolne üks euro.

Nõukogude aja lõpus Neeme piirivalvekordonis teeninud ja Nõukogude piirivalvurite maha jäetud Alfa oli väga hea jäljeajamisvõimega saksa lambakoer, kes teenis Eesti piirivalves 2000-ndate alguseni. Topiseks tehti Alfa kunagi enne 2003. aastat. Pikka aega sisekaitseakadeemias hoitud topis toodi Rakveresse esmalt juba märtsis, kuid siis selgus, et politseimuuseumis pole tema külmutamiseks piisavalt ruumi. Alfa rändas vahepeal Tartusse, kus teda säilitati nõuetekohaselt nädalaid eesti rahva muuseumis sügavkülmikus, seejärel hindasid topise olukorda spetsialistid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles