Käivitus "Virumaa suvesaund 2023" rahvahääletus

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Konkursi "Virumaa suvesaund 2023" rahvahääletus kestab 6. juunini.
Konkursi "Virumaa suvesaund 2023" rahvahääletus kestab 6. juunini. Foto: Virumaa Suvesaund

Alates tänasest kuni 6. juunini saab toetada oma lemmikuid suvesaunde, hääletades kampaanialehel virumaateataja.ee/suvesaund. Iga 24 tunni jooksul saab ühelt IP-aadressilt anda igale loole ühe hääle, aga samale loole ööpäeva jooksul mitut häält anda ei saa. Välismaalt hääletada ei saa.

Konkursi kolmandal aastal astub võistlustulle 23 muusikapala. Kuulata saab neid nii kampaanialehel kui ka YouTube‘i esitusloendis.

Rahvahääletusel selgitatakse välja rahva lemmik. Sada rahva antud häält annab loole ühe punkti, varasematel aastatel on rahvahääletusega kogutud maksimaalselt kolm punkti. Edasi liidetakse nendele punktidele juba žüriiliikmete punktid ja nõnda kujuneb lõpuks üldedetabel.

Iga žüriiliige koostab lugudest oma top-seitsme järgnevalt:


7. koht saab 1 punkti,

6. koht saab 2 punkt

5. koht saab 3 punkti

4. koht saab 4 punkti

3. koht saab 5 punkti

2. koht saab 6 punkti

1. koht saab 7 punkti


Sel aastal kuuluvad Suvesaundi žüriisse muusikamänedžer, DJ ja muusikavaldkonna PR-spetsialist Liisi Voolaid, bassimängija ja muusikapedagoog Mihkel Mälgand, Tallinn Music Weeki ja Station Narva kommunikatsioonijuht ja programmi kuraator Ingrid Kohtla, näitleja ja Rakvere teatri muusikaviktoriini korraldaja Imre Õunapuu, muusikaajakirjanik ja raadiosaatejuht Mariliis Mõttus, kitarrist ja muusikapedagoog Toomas Vanem, muusikapedagoog, dirigent ja rahvamuusik Viivi Voorand ning ansambli Onkel Jonkel kitarrist ja laulja, konkursi "Virumaa suvesaund 2022" võiduloo autor Georg Eessaar.

Konkursi lõpetavad kontsert ja auhinnagala, mis toimuvad tavapäraselt Rakvere linna päevade laupäeval, seekord siis 10. juunil Rakvere Art Café hoovis. Seal liidetakse rahva häältele kaheksaliikmelise žürii antud punktid ja selgub võidulugu, mille autorid saavad 500 eurot puhtalt kätte.

Lisaks peavõidule ja rahva lemmiku tiitlile jagatakse lõpuüritusel neli eriauhinda: Rakvere teatri auhind parima karakteriga loole, Ukulele suvebaari auhind parimale suveloole, Rakvere linna eriauhind "Hooandja" ning Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu eriauhind Viru vägevaimale loole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles