Suurõppuse tõttu on Tallinna–Narva maanteel neljapäeval liiklus häiritud

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kaitseväe suurõppus puudutab ka tavakodanikke.
Kaitseväe suurõppus puudutab ka tavakodanikke. Foto: Marko Saarm

Õppuse Kevadtorm raames ehitatakse neljapäeval Tallinna–Narva maanteele Valgejõe kanti ajutine kontroll-läbilaskepunkt, mille tõttu võivad tekkida liiklusseisakud. 

Kontrollpunkti ehituse ja eemaldamise ajal hommikul ja õhtul on suur maantee täielikult suletud, liiklus suunatakse kõrvalteele läbi Valgejõe küla.

Ajutine kontroll-läbilaskepunkt tegutseb neljapäeval kella 10–20, punkti juures kehtib kiiruspiirang ja sujuv liiklus võib olla häiritud. Kella 6–10 ja kella 20-st kuni südaööni on Tallinna–Narva maantee täiesti suletud.

Kaitsevägi loodab autojuhtide mõistvale suhtumisele ja palub kõigil liiklejail varuda kannatlikku meelt ning rohkem aega turvaliseks kohalejõudmiseks.

15.–26. maini kestval õppusel Kevadtorm kontrollib kaitsevägi lahinguplaanide sünkroniseeritust, juhtimistasanditevahelist koostööd ja üksuste valmisolekut lahinguülesannete täitmiseks. Õppus toimub põhiliselt Põhja-Eestis.

Kevadtorm on kaitseväe aasta suurim õppus, mille käigus harjutatakse sõjaliste operatsioonide kavandamist ja elluviimist, aga ka tõhustatakse koostööd Eesti ja liitlasriikide üksuste vahel. Õppusel osalevad nii tegevväelased, ajateenijad, reservväelased, kaitseliitlased kui ka liitlasriikide sõdurid. Esimest korda juhib õppust eelmisel aastal loodud diviis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles