Käsmukad unistavad kiige ja laululavaga külaplatsist

Merly Raudla
Copy
Käsmu elanikud plaanivad külaplatsile statsionaarset laululava, külakiike ja lõkkekohta. Siis ei oleks ka Viru Folgi ajaks vaja metsalava ehitada.
Käsmu elanikud plaanivad külaplatsile statsionaarset laululava, külakiike ja lõkkekohta. Siis ei oleks ka Viru Folgi ajaks vaja metsalava ehitada. Foto: Marianne Loorents

Nädala alguses kohtusid keskkonnaametnikud Käsmu kogukonnaga, et vaadata üle võimalused kiige, laululava ja lõkkekohaga külaplatsi rajamiseks.

Käsmu kogukond on külaplatsiks välja valinud ala poolsaarel metsatukas, kus on Viru Folgi ajal aastaid olnud metsalava. Seni on lava püstitatud vaid ürituse ajaks, muul ajal aastast on plats tühi.

Peaaegu pool aastast Käsmus elav riigikogu keskkonnakomisjoni esimees Tarmo Tamm ütles, et materjal nii kiige kui ka statsionaarse laululava jaoks on juba olemas. "Palgid saime väidetava röövraie käigus," märkis Tamm ja muigas. Keskkonnaamet on algatanud väärteomenetluse nii Tammele kuuluval kinnistul kui ka kõrval asuval Tamme juhitava MTÜ Käsmu Majaka Sadam kinnistul tehtud raie uurimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles