Kuressaare vesi pole ikka veel joogikõlblik

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Terviseameti nakkushaiguste labor analüüsib endiselt Kuressaare kraanivett.
Terviseameti nakkushaiguste labor analüüsib endiselt Kuressaare kraanivett. Foto: Terviseamet

Kuressaare peatrassi joogiveeproovid on viimased kolm päeva puhtana püsinud, kuid endiselt on leitud positiivseid mikrobioloogilisi leide vanalinna koolidest ja ühest asutusest, edastas terviseameti pressiteenistus.

Seetõttu ei anna terviseamet veel joogivee kasutamisele rohelist tuld ja Saaremaa pealinna elanikel tuleks kasutada keedetud vett. Asutustel ja elanikel palutakse jätkata torustike läbivoolutamisega, kuni trassist jõuab kraani külmem vesi. Suurimaks ohukohaks on krundi piiridesse ja majasisestesse torustikesse seisma jäänud vesi, mis pole veel vahetunud värskema vee vastu.

Terviseameti keskkonnatervise osakonna juhataja Leena Albreht selgitas, et info vee saastumisest pole kõigi kinnistuomanikeni jõudnud ja hulk inimesi ei viibi püsivalt saarel. "Seetõttu tuleb teavitustööga jätkata, et ka need inimesed, kes tagasi Kuressaarde jõuavad, viiksid läbi torustike läbipesu ehk laseksid seisnud veel välja voolata. Läbivoolutamist võiksid lähipäevadel rakendada ka teised, et kasutusel oleks võimalikult värske vesi," rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles