Päästeametil algas ohuteavituskampaania

Kärt Devaney
Copy
Möödunud aastal said siseministeeriumi ohuteavituse uuringuga liitunud inimesed ohu eest hoiatavad testsõnumid.
Möödunud aastal said siseministeeriumi ohuteavituse uuringuga liitunud inimesed ohu eest hoiatavad testsõnumid. Foto: Mihkel Maripuu

Elanikkonna ohuteavituskampaania fookuses on ohuteavituse vahendid ja kanalid. Lisaks juba kasutusel olnud SMS-teavitusele plaanib riik aasta lõpuks paigaldada üleeestilise ohusireenide võrgustiku.

EE-ALARM SMS-i katsetas päästeamet viimati Tallinna Jõe tänava gaasilekke korral ja sama lahendust kasutas terviseamet Saaremaa veereostuse teavituseks. Päästeamet rõhutab, et ohu korral on oluline jälgida usaldusväärseid riiklikke kanaleid, nagu Eesti rahvusringhäälingu TV- ja raadiokanalid ning lehekülgi kriis.ee, olevalmis.ee. Samuti on võimalik alla laadida mobiilirakendus «Ole valmis!», helistada riigiinfo telefonil 1247.

Plaanitav ohusireenide võrgustiku loomine on elanikkonnakaitse suurim investeering viimase 30 aasta jooksul. Kavas on paigaldada 100 sireeniposti üle Eesti. Helisignaali edastatakse sõjalise ohu, suurõnnetuste, hädaolukordade (sh kiirgusõnnetus, õnnetus ohtlike kemikaalidega) korral. Sireene hakatakse kontrollima kord kvartalis. Kontrollimisel kasutatakse sama heli, mis reaalse ohu korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles