Valgejõele rajati teetõke ja "mineeriti" sealne maanteesild

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Õppus Kevadtorm jõudis sel korral tsiviilisikutele lähemale kui kunagi varem – elava liiklusega maanteele püstitati kontrollpost.
Õppus Kevadtorm jõudis sel korral tsiviilisikutele lähemale kui kunagi varem – elava liiklusega maanteele püstitati kontrollpost. Foto: Ain Liiva

Esimene ja aus mulje: Tallinna–Narva maanteele rajatud teetõke tundub kuidagi lahja. Kas selline ikka vaenlase soomuskolonni kinni peaks? Kolonelleitnant Mikk Pukk rahustab: "Me praegu rohkem imiteerime. Kui asi tõsine oleks, muutuks see teetõke kibekiiresti suuremaks ja võimsamaks. Aga kui sa sõjameeste kohalolusse ei usu, siis mine proovi postil seisvate meestega tüli norida ja kohe veendud ise, kui palju meid metsast välja tuleb."

Täna püstitasid kaitseliitlased koostöös logistikapataljoniga Tallinna–Narva maanteele Valgejõe silla juurde teetõkke. Sild ise "mineeriti", kasutades selleks üsna tõetruuna näivaid mulaaže. Tõkke rajamise ja hiljem likvideerimise ajal suunati Tallinna poole sõitjad kõrvalteele. Ülejäänud päeva jooksul pidid autojuhid vingerdama betoonplokkide vahel.

"Kui me vaatame Ukraina kogemust, siis saab ennetavaid tegevusi teha juba siis, kui vaenlane on veel kaugel," rääkis Kaitseliidu põhja maakaitseringkonna ülema ülesannetes kolonelleitnant Mikk Pukk. "Seda me siin plokkposti ehitades ka tegime. Samas loome ka tsiviilelanikele arusaama, mis asjad sellised kontrollpunktid on ja kuidas neid läbida."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles