Ekspeditsioon toob Lauri Lagle Rakverre

Kärt Devaney
Copy
«Sa oled täna ilusam kui homme» etendub sel nädalavahetusel Rakveres. Fotol Mari Abel (vasakul) ja Marika Vaarik.
«Sa oled täna ilusam kui homme» etendub sel nädalavahetusel Rakveres. Fotol Mari Abel (vasakul) ja Marika Vaarik. Foto: Karlo Seppmann

Teatritrupp Ekspeditsioon nimetab end ühenduseks, kus kohtuvad inimesed, keda hoiab koos otsing ja soov ühise kunstiteose nimel süvenenult ning teatud põlemiskraadiga tegutseda.

Eesti teatriauhindade jagamiselt 2021. aastal nii etenduskunsti kui ka nais- ja meespeaosa preemia noppinud Lauri Lagle lavastus «Sa oled täna ilusam kui homme» toob sel nädalavahetusel siinse publiku ette argielu poeetilisuse.

Laval on universaalsed ja tuttavad argieluteemad, lihtsalt üks sõpruskond, kes räägib olmest. «Lihtne sõpruskond, kes muu hulgas aga ka tahavad üksteisele luuletusi lugeda, ent argine segab sisse,» kirjeldab Marika Vaarik, kes on kõnealuse lavastuse rollisoorituse eest pärjatud eelmainitud naispeaosa preemiaga. Vaariku sõnul mõtiskleb tükk ka selle üle, kuidas end sõpruskonnas nähakse, kuhu asetatakse suhtluses fookus. Kuidas mängimine, aasimine ja omad naljad vahelduvad ka südamevalu ja ängiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles