Kalevi jalaväepataljon tutvustas Kadrinas tehnikat ja varustust

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Kaitseväe tehnika pakkus lastele põnevat uudistamist.
Kaitseväe tehnika pakkus lastele põnevat uudistamist. Foto: Randolf Reiljan

Eile tutvustasid õppusel Kevadtorm osalevad Kalevi jalaväepataljoni võitlejad Kadrina keskkooli hoovis oma tehnikat ja varustust. Kaitseväelasi võõrustasid nii koolipere, kohalik omavalitsus kui ka Kadrina Maanaiste Selts.

"Kevadtorm on jõudnud Kadrinasse ning selle raames näitab Kalevi jalaväepataljon oma tehnikat Kadrina keskkooli õpilastele ja alevi elanikele," ütles Kadrina vallavolikogu liige Jaanus Reisner. "Ma olen tänulik, et Kadrina valla ja külade elanikud on olnud igasuguste probleemide lahendamisel alati abivalmid ning kaitseväge toetavad. Olles 1. jalaväebrigaadi tsiviil-sõjalise koostöö (CIMIC) ohvitser reservis, on minu jaoks Kadrina koht, kus saan harjutada koostööd kaitseväega nii CIMIC ohvitseri kui tsiviilpoole juhi ja kohalikuna."

Kalevi jalaväepataljoni tehnika ja varustuse näitusest võttis osa hulk koolinoori, lapsevanemaid ning kohalikke elanikke. Huvilised said lähemalt tutvuda kohale toodud soomustransportööriga PASI XA-180, proovida selga sõdurivarustust ning uudistada näitusel osalenud üksuse relvastust. Tänutäheks kostitas Kadrina Maanaiste Selts sõdureid maitsvate saiakestega.

Kadrina huvikeskuse noorsootöötaja Jürgen Lankei sõnul on noorte suhtumine Kadrinas toimuva militaartehnika näituse osas positiivne ning tema hinnangul peavad kohalikud noored ka oluliseks, et kaitsevägi saab harjutada kodukandis.

1. jalaväebrigaadi Kalevi jalaväepataljoni ülesanne on välja õpetada lahinguvõimelisi mehhaniseeritud reserv-manööver- ja -toetusüksusi. Ajateenistust saab läbida jalaväe- ja tagalakompaniis ning miinipildujarühmas.

Kevadtorm on kaitseväe aasta suurim õppus, mille käigus harjutatakse nii sõjaliste operatsioonide planeerimist ja elluviimist kui ka tõhustatakse koostööd Eesti ja liitlasriikide üksuste vahel. Õppusel osalevad nii tegevväelased, ajateenijad, reservväelased, kaitseliitlased kui ka liitlasriikide sõdurid. Sellel aastal jäävad õppuse põhitegevused Põhja-Eestisse. Kahe nädala vältel on teedel liikumas tavapärasest rohkem kaitseväe kolonne, mistõttu loodab kaitsevägi kaasliiklejate kannatlikkusele ja mõistvale suhtumisele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles