Külamees hirmutas Tamsallu teel olnud karupere metsa, aga peagi olid otid tagasi

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
See karupoeg seikles eelmisel suvel Neeruti kandis. tema teadaolevalt inimeste hoovidesse ei kippunud.
See karupoeg seikles eelmisel suvel Neeruti kandis. tema teadaolevalt inimeste hoovidesse ei kippunud. Foto: Marianne Loorents

Tamsalu linnakese külje alla on end elama sättinud kolme pojaga emakaru, kes kooserdab majade hoovides ja terviserajal. Kolmapäeva õhtul tutvusid mõmmikud ühe eramaja hooviga ja olid seejärel teel juba linna vahele, kuid Tiidul õnnestus nad metsa hirmutada. Täna hommikul oli karupere aga samas paigas tagasi. Olukord on tõsine: lapsed ei julge kooli minna, terviserajal liikujad võivad tahtmatult sattuda karu ja poegade vahele. Artikli lõppu on lisatud ka väike videoklipp kõnealusest loomaperest.

Rakvere jahiseltsi tegevjuht Jaan Villak ütles, et olukord on väga tõsine. "See loom on ohtlik nii endale, oma perele kui inimestele," lausus ta. "Karusid on liiga palju, ja kui nende arvukuse ohjamisega tegeleda ei lubata, siis pole küsimus mitte "kas?", vaid "millal?". Ühel halval päeval ristuvad karu ja inimese teed paratamatult nii, et keegi saab viga."

Tamsalu külje all viadukti lähistel elav kooliealine neiu oli kolmapäeva õhtul üksi kodus. Millalgi kella 21 paiku nägi ta aknast, et koduhoovis toimetab karu koos kolme pojaga. Ta helistas tööl olnud isale ja filmis värisevi käsi telefoniga ka väikese videojupi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles