Eipri külamees ja roheettevõtjad veavad Väike-Maarjas vägikaigast

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Väike-Maarja valla üldplaneeringu avaliku väljapaneku tulemuste avalik arutelu kohalikus raamatukogus.
Väike-Maarja valla üldplaneeringu avaliku väljapaneku tulemuste avalik arutelu kohalikus raamatukogus. Foto: Siim Mihailov

Väike-Maarja Eipri küla elanikud on tagajalgele aetud, sest nendele on jäänud ettevõtjate tegevuse pinnalt mulje, et peagi võib vallas mühisemas näha suuri tuulegeneraatoreid, mis tähendab, et nende mõnus elukeskkond on rikutud. Roheenergiaettevõtja räägib aga suurest plaanist ja maa väärindamisest.

Väike-Maarja valla Eipri küla elanik Olar Vallimaa on võtnud endale südameasjaks valla uue üldplaneeringu kehtestamise juures võimalikult palju kaasa rääkida. Tema suurimaks mureks on piirkonna muutumine tundmatuseni, sest kaovad kaunid loodusvaated, raadamisele läheb suur osa metsa ja vaikus asendub tuulegeneraatorite müraga.

Vallimaa rõhutas, et tuulikute kohta pole reegleid ja vald just selle taha üritabki pugeda. Külaelanik viitas asjaolule, et kui üldplaneeringus pole kitsendusi,on järelikult seaduse piires kõik lubatud. "Seadus on nõudeid omajagu defineerinud, aga mitte piisavalt," avaldas Vallimaa arvamust. "Mina soovitan vallal võtta karmima seisukoha, sest tuulikute mõju inimestele pole piisavalt mõõdetud," jätkas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles