Tehisintellekt hakkab senisest enam hindama kandideerijate sobivust töökohale

Kevin Volter
Copy
Tehisintellekti kiire areng paneb nii tööandjad kui ka -otsijad kasutama uusi lahendusi.
Tehisintellekti kiire areng paneb nii tööandjad kui ka -otsijad kasutama uusi lahendusi. Foto: DADO RUVIC/REUTERS/Scanpix

Iga kümnes tööandja plaanib tänavu kandideerijate sobivuse hindamisel ning töövestluste analüüsimisel appi võtta tehisintellekti, selgus CVKeskus.ee ja Palgainfo Agentuuri tööandjate küsitluse tulemustest. Iga teine tööandja soovib CV-s näha märget, kui töövõtja on kasutanud tekstiloomel ChatGPT abi.

Seni olid tehisintellekti värbamisse kaasanud pigem vähesed tööandjad – 2 protsenti kasutas AI-d kandideerijate sobivuse hindamisel ja vaid 1 protsent tööintervjuude analüüsimisel. Lisaks tegeles tehnoloogiliste uuenduste toel tagasiside automatiseerimisega 5 protsenti tööandjatest.

Värske küsitluse tulemused näitavad, et käesoleval aastal plaanivad tööandjad värbamist märgatavalt enam efektiivsemaks muuta tänu tehnoloogia kiirele arengule – 17 protsenti tööandjatest soovib automatiseerida tagasiside jagamist ja iga kümnes tööandja kavatseb kaasata AI-d kandideerijate sobivuse hindamisel ning ka tööintervjuu analüüsimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles