Kadrinlane lahingutest aleviku keskel: "Parem harjutada rahuajal kui päris sõjas"

Kevin Volter
Copy
Kadrinlased ei lasknud end suurtest sõjamasinatest aleviku keskel häirida ja jätkasid rahulikult oma igapäevatoimetustega.
Kadrinlased ei lasknud end suurtest sõjamasinatest aleviku keskel häirida ja jätkasid rahulikult oma igapäevatoimetustega. Foto: Ain Liiva

Kevadtormi lahingute üheks keskmeks sai nädalavahetusel Kadrina alevik, kui vastase kompaniisuurune üksus üritas kaitsjatest Tapa poole läbi murda. Kohalike sõnul paugutamine ja suured sõjamasinad neid ei häirinud, igapäevased toimetused said ikka tehtud.

Õppuse stsenaariumi järgi korraldas vastane reede varahommikul õhudessandi, maandudes langevarjude abil Hulja lõunapoolsel küljel, ja hakkas kaitsest läbi murdma Tapa poole. Alevikku kaitsnud Kalevi jalaväepataljoni ülesandeks oli vastane suruda Kadrinast põhja poole.

Esimesed kokkupõrked toimusid alevi ääres raudteejaama juures. Kalevi jalaväepataljoni kompanii ülema abi lipnik Kaspar Kasemägi sõnas, et kuna õppuse alale jäi lasteaed, mängiti situatsioon kiirelt ümber, et paugutamisega lapsi mitte ehmatada. "Aga tundub, et lastele oli see põnev päev, kõik lapsed olid aia ääres suuri soomukeid uudistamas," rääkis Kasemägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles