Riho Rannikmaa endal lapse füüsilises väärkohtlemises süüd ei näe (1)

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Riho Rannikmaa dokumendimapiga, millel kiri "Krimi", Viru maakohtu Rakvere kohtumajas istungiks kohta sisse võtmas.
Riho Rannikmaa dokumendimapiga, millel kiri "Krimi", Viru maakohtu Rakvere kohtumajas istungiks kohta sisse võtmas. Foto: Marianne Loorents

Viru maakohtu Rakvere kohtumajas lõid kired lõkkele, kui asuti arutama Riho Rannikmaa treeningurühmas toimunud intsidenti, kus treener lõi väidetavalt õpilast vastu kukalt. Vaidluse all oli see, mida kannatanu õigupoolest nägi ja kas löök oli antud näppude, sõrmenukkide või rusikaga.

Tänase kohtuistungi esimesed pool tundi vallutas arutelu selle üle, millal ja mille üle üldse vaidlema hakatakse. Kuna kaitsja ja süüdistaja olid üksteisest mööda rääkinud, oli vandeadvokaat Kristjan Tuul endale kaks paralleelset kohtumist kokku leppinud. Prokurör Marge Voogma polnud asjade käiguga üldse rahul. Nimelt viitas ta asjaolule, et kannatanu on alaealine ja menetlus võiks olla võimalikult lastesõbralik. "Kuidas neid säästa korduvatest ülekuulamistest ja kohtu vahel jooksutamisest. Me rikume neid nõudeid," ütles Voogma ja lisas, et antud puhul võiks advokatuuri märgukirja teha, sest Tuule käitumine ei kannata kriitikat. Tuul vabandas ja palus asja arutamisega võimalikult kiirelt edasi minna.

Mis juhtus ja miks kohut käiakse?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles