Juhtkiri: kevadtormiga seistakse meie kõigi eest

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Militaarõppus Kevadtorm on oma toimumisest praeguseks teada andnud paljudele. Kes õppuse kohta uudistest lugenud ei ole, on näinud laigulistes mundrites mehi toimetamas maanteeservades, metsades ja põldudel. Paugutamisega on jõutud juba harjuda. Kui Kevadtorm tuleb kodukülla või lausa kodutänavale, sõltub kohalike arvamus suuresti teavitusest ja suhtlemisest, samuti kaitseväelaste suhtumisest ja hoiakutest.

Sel aastal toetas tsiviilisikute positiivsust kindlasti Ukraina sõda. Mõistsime kõik, mida ja miks on noortel meestel tarvis harjutada. Kadrina näitel võib öelda, et nii kaitseväelaste korrektsus ja lahke olek kui ka sõjatehnika näitus, kus jagati sõbralikult selgitusi, andis suurõppusele inimliku noodi. Laigulises mundris ja kriimuks võõbatud näoga noormehi vaadati suisa heldimusega ning oldi valmis pigem kostitama kui torisema.

Ega torisemiseks põhjust antudki. Kevadtorm on toimunud ootamatult vaikselt ning põõsas peituvad sõjamasinad ja mehed võisid hajameelsemal uitajal isegi kahe silma vahele jääda. Kes märkas, võttis – olgu mõttes või suusõnal – neile jaksu ja vastupidavust soovida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles