Kepphobused: Gerli Elleri eestvedamisel kasvab huvi unikaalse spordiala vastu

Kevin Volter
Copy
Gerli Eller on kepphobuste spordi populariseerija ja tutvustaja Eestis. Inspiratsiooni sai ta Soomest, kus alaga tegeleb kümneid tuhandeid inimesi.
Gerli Eller on kepphobuste spordi populariseerija ja tutvustaja Eestis. Inspiratsiooni sai ta Soomest, kus alaga tegeleb kümneid tuhandeid inimesi. Foto: Kristjan Teedema

Hip-Hopa Kepphobused sai alguse 2019. aasta kevadel mõttest teha midagi toredat ja omanäolist. Ala maaletooja Gerli Eller ammutas Soomes populaarseks muutunud alast inspiratsiooni ja nii hakati korraldama lastele mõeldud võistlusi sünnipäevadel ning perepäevadel. Aga üsna ruttu selgus, et ka meie noortele läheb ala korda, ja oli vaja palju tõsisemat lähenemist.

Nüüd kulub põhiaeg hobuste meisterdamisele, lisaks korraldatakse trenne, võistluseid, töötubasid ja pakutakse e-poes huvilistele vajalikke tarvikuid oma hobuse ja varustuse meisterdamiseks.

Vestlus Hip-Hopa Kepphobuste eestvedaja Gerli Elleriga toimus Kunda linna päevade ajal, kus ala tutvustati Grillfesti raames. Kokku toimub ürituse ajal üle Eesti viis osavõitlust, mille lõpuks selgub karikasarja võitja. Karikasarjas võisteldakse kolmel eri kõrgusel takistuste ületamises: 40–50, 50–60 ja 60–70 sentimeetrit. Kundas olid võidukad Hanna-Jette Hannus, kes võitis kahe madalama takistuse klassi etapi, ning Karolin Kaukes, keda saatis edu kõige kõrgemate takistuste ületamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles