Poolametsa suu läbi korruptandiks nimetatud Jaadla ei saanud riigikohtust õigust

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Poliitikud Andres Jaadla (vasakul) ja Anti Poolamets vaidlesid kuni riigikohtuni välja, kus küll Jaadla kassatsioonikaebust menetlusse ei võetud.
Poliitikud Andres Jaadla (vasakul) ja Anti Poolamets vaidlesid kuni riigikohtuni välja, kus küll Jaadla kassatsioonikaebust menetlusse ei võetud. Foto: Erakogu

Riigikohtu tsiviilkolleegium ei võtnud menetlusse Rakvere poliitiku Andres Jaadla kassatsioonikaebust, mis tähendab, et jõusse jääb Tartu ringkonnakohtu otsus, mille põhjal riigikogu liige Anti Poolamets (EKRE) ei käitunud õigusvastaselt, kui nimetas Andres Jaadlat korruptandiks.

Mullu suvel leidis Viru maakohus, et Anti Poolamets poleks tohtinud oma 2021. aasta suvel tehtud sotsiaalmeediapostituses mainida, et Jaadla on kunagi ammu süüdi mõistetud korruptsioonikuriteos. Tartu ringkonnakohus jõudis tänavu veebruaris seisukohale, et selle tõsiasja meenutamine ei olnud siiski õigusvastane. Jaadla esitas viimase otsuse peale kassatsioonikaebuse riigikohtule, kuid seda ei võetud menetlusse.

Kahe poliitiku vahelise kohtuvaidluse ajendiks oli 2021. aasta 1. juunil Anti Poolametsa Facebooki postitus, kus ta muu hulgas kirjutas: "Rakvere endine linnapea [Andres Jaadla] mõisteti 2012 süüdi korruptsioonis. Keskerakond aga premeeris teda Rakvere abilinnapea kohaga. Seetõttu keeldus EKRE Rakveres koalitsiooni minemisest. Sotsidele ja Isamaale pole see samuti mingi probleem. Mida sellest järeldada?"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles