Kas Lillepuu putitas siis autot või käis hoopis võlga sisse nõudmas?

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Janar Lillepuu rääkis 24. mail juhtunust oma versiooni.
Janar Lillepuu rääkis 24. mail juhtunust oma versiooni. Foto: Marianne Loorents

Kannatanu maalis 10. veebruaril Viru maakohtu Rakvere kohtumajas 2021. aasta 1. aprillist üsna sünge pildi. Teda tüüdati õhtu otsa telefonikõnede ja sõnumitega ning tagatipuks ilmus hilistel õhtutundidel hoovi kapuutsiga kogu, kes ukse taga prõmmis ja õhkrelvaga nii majal kui ka autodel aknaklaase puruks lasi. Süüdistataval on asjast aga hoopis teine versioon.

Janar Lillepuu tunnistas 24. mail, et ta saatis tõepoolest kannatanule sõnumi, mille sisuks oli see, et kannatanu majal lüüakse aknad sisse, maja pannakse põlema ja pereisa pannakse auto taha lohisema. "Sellepärast saatsin, et kannatanu lubas telefonikõnes mu maja põlema panna ja naise läbi n...a. Ja see polnud esimene selline kõne. Kannatanu on koos sõpradega mulle varemgi helistanud ja rääkinud, et kuidas meid maha lüüakse ja ära vägistatakse. Kahjuks ei võetud kõnede lindistusi uurimismaterjalide hulka," rääkis Lillepuu.

Millest kõik õigupoolest alguse sai? Prokurör Marge Voogma küsis mitu korda, miks just Janar Lillepuu hakkas enda onu võlga kannatanu käest küsima. "Onu helistas ja küsis, kas tean kannatanut. Onu käis tema juures ilma lepinguta kuu-kahe jooksul tööl ja tal juhtus seal tööõnnetus. Peale haiguslehelt naasmist nõudis onu kannatanult väljateenitud 1200 eurost palka. Siis ei võtnud kannatanu enam onu kõnesid vastu ja onu küsis minult, et kas saaksin asja uurida. Helistasin ja saatsin siis sõnumeid, sest mulle ta vastas," rääkis Lillepuu sellest, mistõttu tema kannatanuga üldse suhtlema hakkas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles