Pilootprojekti raames lammutati kortermaju

Kevin Volter
Copy
Kortermaja lammutus. Pilt on illustratiivne.
Kortermaja lammutus. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Riigi 2019. aastal ellu kutsutud pilootprojekti tulemusel on kolmes kohalikus omavalitsuses praeguseks lammutatud kokku seitse tühjenevat korterelamut. Projekti baasil töötakse omavalitsustele tühjade kortermajade probleemiga tegelemiseks välja lahendused, mis loovad eeldused kvaliteetsema avaliku ruumi ja parema elukeskkonna tekkimiseks asulates üle Eesti.

Rahandusminister Mart Võrklaeva sõnul on kvaliteetse ruumiloome seisukohast ja piirkondade eluasemeturu tasakaalu viimiseks oluline alakasutatud ja väheväärtusliku kinnisvara hulga vähendamine. "Teame, et eriti terav on probleem täna Ida-Virumaal. Siin on vajalik nii riigi abi kui ka omavalitsuste enda initsiatiiv, et probleemsed objektid saaksid likvideeritud, tulemuseks ilusam linnapilt ja paremad elutingimused kohalikele inimestele," märkis minister. 

Näidisprojektis osalesid Kohtla-Järve linn ning Lüganuse ja Valga vald, kes valisid välja kokku seitse kehvas seisukorras kortermaja. Hoonete elanikke asuti ümber kolima ja kortereid omavalitsusele omandama, et lõppeesmärgina majad lammutada, välja arvatud üks juba lammutatud hoone Valgas, kus tuli tegeleda korteriomandite võõrandamisega tagantjärele. Kogu protsess oli omavalitsustele aga aeganõudev. Igale omavalitsusele eraldati projekti tegevusteks 252 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles