Algavale navigatsioonihooajale vastu minnes tasub oma veesõiduk üle vaadata

Kevin Volter
Copy
Veesõiduki kasutamisel tuleb järgida kõiki ohutusreegleid.
Veesõiduki kasutamisel tuleb järgida kõiki ohutusreegleid. Foto: Mailiis Ollino

Navigatsioonihooaeg Eesti veekogudel on alanud ning transpordiamet tuletab meelde, et enne veele minekut tuleb üle kontrollida veesõiduki ja selle mootori tehniline seisukord ning veenduda aluse korrasolekus.

Samuti tuleb veenduda kohustusliku turva- ja ohutusvarustuse olemasolus ja korrasolekus. Veesõiduki tulekustutit tuleb lasta spetsialistil kontrollida kord aastas ning päästevarustust vastavalt valmistajatehases ettenähtud perioodile. Kui veesõiduki juht on veendunud kõikide seadmete ja varustuse nõuetele vastavuses, siis tuleks endale meelde tuletada ka olulisi meresõiduohutust tagavaid õigusakte, näiteks meresõiduohutuse seadust ja laevatatavatel sisevetel liiklemise korda.

Väga oluline on, et väikelaevajuht ei ületaks mingilgi moel valmistajatehase määratud parameetreid: suurimat lubatud mootorivõimsust, inimeste arvu ega kandevõimet. Väikelaevale määratud konstruktsioonikategooria peab vastama reaalsetele ilmaoludele ning väikelaevajuht ei tohi seada ohtu enda ega teiste inimeste elu ja vara. Valesti koormatud või ülelastitud veesõiduk võib halbade asjaolude kokkulangemusel ümber minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles