Suvesaund lõpetab suure minifestivaliga vabas õhus

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Virumaa Suvesaundi lõpuüritus – kontsert ja auhinnagala – toimub 10. juunil Rakvere Art Café hoovis.
Virumaa Suvesaundi lõpuüritus – kontsert ja auhinnagala – toimub 10. juunil Rakvere Art Café hoovis. Foto: Virumaa Suvesaund

Muusikakonkurss "Virumaa suvesaund 2023" lõpeb Rakvere linna päevade laupäeval, 10. juunil Art Café hoovis, kus selguvad peaauhinna ja eriauhindade võitjad. Tasuta üritus algab päevase kontserdiga, kus astuvad üles 11 konkursil osalevat artisti ja Rakvere JJ-Streeti tänavatantsijad.

Kell 15 algav kontsert meenutab oma tiheduses lausa väikest festivali. Paari tunni jooksul esitavad tänavusi võistluslugusid, aga ka oma teisi laule eri koosseisudes ligi 20 muusikut. Esinevad Patikook, donpedro_estonia, Kain, Mementõ koos oma bändiga Põhjakiht, Jane Sepajõe ansambliga BLU:, Leegi Brigitte Kais, Culpas, Sixten & Reelica, Wispels, eslo & Ariana, Double Martini ja Vesikas.

Kontserdi ja auhinnagala vahel esinevad Rakvere JJ-Streeti tänavatantsijad, kes toovad lavale tõelise hiphopi energia. "Näha saab erinevaid koreograafilisi elemente ning ka tantsijate improvisatsioonioskust," ütles Rakvere JJ-Streeti treener Madis Ader ja lisas, et selline sündmus on hea viis toetada nende teekonnal nii muusikuid kui ka noori tänavatantsijaid.

Kontsert lõpeb orienteeruvalt kell 18, kui hakatakse jagama auhindu. Selgub rahva lemmik ning kätte antakse neli eriauhinda: Rakvere teatri auhind parima karakteriga loole, Ukulele suvebaari auhind parimale suveloole, Rakvere linna eriauhind "Hooandja" ning Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu eriauhind Viru vägevaimale loole.

Seejärel jagab žürii punktid, mis liidetakse rahvahääletuse tulemustele (100 häält = 1 punkt), et selgitada lõplik järjestus. Nagu varasematel aastatelgi, annavad kaheksa žüriiliiget oma punktid videopildis suurelt ekraanilt. Sel aastal kuuluvad Suvesaundi žüriisse muusikamänedžer, DJ ja muusikavaldkonna PR-spetsialist Liisi Voolaid, basskitarrist ja muusikapedagoog Mihkel Mälgand, Tallinn Music Weeki ja Station Narva kommunikatsioonijuht ja programmi kuraator Ingrid Kohtla, näitleja ja Rakvere teatri muusikaviktoriini korraldaja Imre Õunapuu, muusikaajakirjanik ja raadiosaatejuht Mariliis Mõttus, kitarrist ja muusikapedagoog Toomas Vanem, muusikapedagoog, dirigent ja rahvamuusik Viivi Voorand ning ansambli Onkel Jonkel kitarrist ja laulja, konkursi "Virumaa suvesaund 2022" võiduloo autor Georg Eessaar.

Kõik Suvesaundi auhindade võitjad selguvad lõpuüritusel. Lõpptulemusi on aga võimalik kujundada veel kuni 6. juunini, osaledes veebis rahvahääletusel.

Auhinnagala sisaldab ka üllatusi. Muu hulgas näeb suurelt ekraanilt humoorikaid vaheklippe: spetsiaalselt lõpuürituseks valminud meelelahutuslikke intervjuusid kohalike kultuuri- ja avaliku elu tegelastega.

Üritus päädib tänavuse võiduloo välja kuulutamisega, mille autoreid autasustatakse 500 euroga, mis saab puhtalt kätte.

Lõpuüritust on võimalik vaadata ka otseülekandena Virumaa Teataja Facebookis. Umbes pärast kella 20 lõppevale auhinnagalale järgneb sealsamas järelpidu, mis kestab kuni öörahuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles