Kungla lasteaias võeti põllumajandus tõsiselt käsile

Merly Raudla
Copy
Kungla lasteaia õpetajad peavad plaani, mida kuhu uues kasvuhoones pärast põranda valmimist istutada.
Kungla lasteaia õpetajad peavad plaani, mida kuhu uues kasvuhoones pärast põranda valmimist istutada. Foto: Marianne Loorents

Möödunud reedel oli Rakvere Kungla lasteaia mudilastel põnevat uudistamist. Nimelt saabus õunapuuaeda kasvuhoone, mida töömehed terve päeva kokku panid. Ka teistes Rakvere munitsipaallasteaedades on rohenäplus au sees.

Kungla lasteaia õunapuuaias uhkeldab reedest 3 x 6 meetrit suur kasvuhoone. Lasteaia rohenäpud mõtlesid, et kasvuhoonet läheb tarvis nii taimede kasvatamiseks kui ka külmal ajal toimetamiseks ja töötubade korraldamiseks. Kasvuhoone soetamiseks küsis lasteaed abi PRIA-lt. Osa rahast kinkisid aasta algul sünnipäeva pidanud Kungla lasteaiale külalised ning osa tuli lasteaia enda rahakotist. Kasvuhoone läks maksma veidi üle 2400 euro. "Kasvuhoone on automaatselt avanevate akendega," kirjeldas lasteaia direktor Liidia Bobkova. Peagi valmib ka kasvuhoone põrand ja saabki taimekasvatusega pihta hakata. Tegelikult on taimekasvatusega juba ammuilma algust tehtud ning tomatid ja kurgid ette kasvatatud.

Lapsed kasvatasid taimi ette ning müüsid suure hulga kevadisel taimelaadal maha. "Lapsevanemad ostsid ja ise ostsime," sõnas Bobkova. Saadud raha eest soetati lasteaeda kastmisvoolik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles