Tapa vald alustas sotsiaaltöötaja Sirje Salura juhtumi kohta distsiplinaarmenetlust (1)

Kevin Volter
Copy
Sotsiaaltöötaja ei teavitanud maja omanikku, Eesti Raudteed, et kõnealuses majas elamisõigust omav ja valla eestkoste all olev vanaproua on hooldekodus juba pikemat aega ning lasi oma kunagisel koolikaaslasel Toivo Tähel majas rahulikult elada. Tänaseks on maja vabastatud ning ootab lammutamist.
Sotsiaaltöötaja ei teavitanud maja omanikku, Eesti Raudteed, et kõnealuses majas elamisõigust omav ja valla eestkoste all olev vanaproua on hooldekodus juba pikemat aega ning lasi oma kunagisel koolikaaslasel Toivo Tähel majas rahulikult elada. Tänaseks on maja vabastatud ning ootab lammutamist. Foto: Ain Liiva

Neljapäevasel Tapa vallavolikogu istungil esitas vallavolinik Ene Augasmägi vallavanem Valdo Helmelaiule küsimuse valla sotsiaaltöötaja Sirje Salura tegevuse kohta. Juhtumi päevavalgele toonud Virumaa Teataja pärimistele pole vallavanem seniajani vastanud.

Kogu lugu hakkas hargnema kuu alguses, kui sotsiaaltöötaja tõi Raudteeääre kinnistul elanud Veera Artuse hooldekodust korraks tema endisesse koju tagasi. Seda selleks, et näidata Eesti Raudteele, nagu elaks Artus jätkuvalt majas. Selgus hoopis, et proua on juba pikemat aega olnud vallale kuuluvas hooldekodus ning Jänedal majas elab ja toimetab hoopistükkis keegi kolmas isik.

​​Helmelaid ütles istungil Augasmäe küsimusele vastuseks, et teemaga tegeldakse. "Vallavalitsusele laekusid signaalid, väga tõsised kahtlused, mida me kontrollisime oma pädevuste piires. Me saame oma asutuse piires uurida, küsitleda, saada ka kogukondadelt sisendit. Proua Salural oli võimalus nii suuliselt kui kirjalikult anda selgitusi, suulisi selgitusi andis veel möödunud kolmapäeval vallavalitsusele," rääkis Helmelaid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles