Rakvere tiigid saavad puhtamaks

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Kirikupargi tiik vajab taas puhastamist.
Kirikupargi tiik vajab taas puhastamist. Foto: Kärt-Mari Paju

Täna tehti Rakveres algust linna tiikide veealuste ja -pealsete taimede niitmisega. Linnaaednik Kärt-Mari Paju sõnul tehakse puhastustöid viies kohas: veetaimi niidetakse Rahvaaia, Kirikupargi, Supeluse pargi ja Allika pargi tiikidel ning Süstatiigil.

Linnaaedniku sõnul saavad Rakvere tiigid oma vee Soolikaojast, mille veekvaliteeti halvendab kõrge nitraatide sisaldus vees. Tiikide seisukorda mõjutavad eelkõige veepinda katvad vetikad, mille lagunemine põhjustab ebameeldiva lõhna teket. "Tiikide niitmine ja veepinna puhastamine ei ole kahjuks pikaajaliselt toimivad lahendused ja veekvaliteeti need tegelikult ei mõjuta. Ootame ja loodame, et sissevoolutiikidele paigutatud saared ja tiikidesse uputatud hakkekotid hakkaksid avaldama oma mõju vee nitraatidest puhastajatena," rääkis Paju.

Tiikidest veetaimede niitmisega ja hõljumi kogumisega hoitakse tagasi veepeegli vähenemist ja tiikide kinnikasvamist. Reeglina puhastatakse Rakveres tiike üks kord aastas, kuid eelmise aasta pikka aega kestnud suvekuumus pani Rakvere madalapõhjalistes tiikides vetikad vohama, mistõttu tellis linnavalitsus ka teistkordse puhastuse.

Enne tööde algust kontrollitakse üle kaldataimestik, et mitte häirida lindude pesitsust. Maha niidetud taimed ja võimalikult suur kogum hõljumit kogutakse veest kokku, tõstetakse kaldale ja peale nõrgumist viiakse jäätmekeskusesse kompostimisele.

Puhastustöid teeb osaühing Preisor ja need lõppevad hiljemalt 5. juuniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles