Abielulahutus päädis viie kuriteo toimepanemisega

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Kui endine abikaasa garaaži tagasi jõudis, tervitas Karl-Mihkel teda ja tema poega aga juba meetrise torujupiga.
Kui endine abikaasa garaaži tagasi jõudis, tervitas Karl-Mihkel teda ja tema poega aga juba meetrise torujupiga. Foto: 3 X Shutterstock

Abielulahutused võivad teinekord kiskuda koledaks, nagu selgub Viru maakohtus menetletud kohtuasjast. 44-aastane Karl-Mihkel pani ühtekokku toime viis kuritegu, mille eest tuleb tal kanda üle pooleteise aasta pikkune tingimisi vanglakaristus.

Peadpööritavad juhtumised said alguse mullu kevadel kuu peale lahkuminekut. Ühel päeval võttis Karl-Mihkel ette teekonna oma endisesse elukohta, kus elavad kannatanu ja kaks last. Mehe külaskäigu sihiks oli nimelt elektrikapist kaitsmete ja plommide eemaldamine. Kuna tema lahutatud naine tundis hirmu järgnevate pahatahtlike rünnakute ees, otsustas ta majal lihtsalt lukud ära vahetada. Selle peale tegi Karl-Mihkel politseisse hoopis süüteoteate, et ei pääse oma varale ligi.

Hoolimata sellest, et suhe oli lõppenud mullu aprillis ja naine oli Karl-Mihkli kõikvõimalikes suhtluskeskkondades blokeerinud, proovis mees temaga ikkagi kontakti võtta, kasutades selleks teisi võimalusi. Ühe suhtlusvahendina läks käiku näiteks e-kooli keskkond Stuudium. Seal saab teateid edastada ka laiale ringile ja nõnda said paljud inimesed inetuks kiskunud lahkuminekust teada. Lisaks halvustas Karl-Mihkel endist abikaasat nii kannatanu töökaaslaste kui ka ühise lapse – tütre – klassijuhataja kuuldes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles