Kundas tutvustati riigi tuumaenergia töörühma plaane

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Reelika Runnel 29. mail Kundas Viru-Nigula valla kultuurikeskuses tuumainfot jagamas. Paremal akna all istuvad Alan Rood, Anna-Helena Purre ja Jaan Urb.
Reelika Runnel 29. mail Kundas Viru-Nigula valla kultuurikeskuses tuumainfot jagamas. Paremal akna all istuvad Alan Rood, Anna-Helena Purre ja Jaan Urb. Foto: Andres Tohver

Esmaspäeva pärastlõunal olid Kundas Viru-Nigula valla kultuurikeskuses tutvustamiskäigul neli Eesti riigi tuumaenergia töörühma liiget ja konsultanti. Selline käik oli varem tehtud Toila valda, Loksale ja Varblasse, sest töörühma hinnangul oleks tuumajaama rajamine nimetatud nelja kohta, Kunda kaasa arvatud, kõige suurema sotsiaal-majandusliku mõjuga.

Rahandusministeeriumi ruumilise planeerimise osakonna nõuniku Alan Roodi sõnul on Eestis sobivaid kohti tuumaelektrijaama rajamiseks mitu. «Aga need on kõik juba täpsemate uuringute küsimus, mis peaks toimuma pärast seda, kui riigikogu on langetanud otsuse, kas Eesti hakkab tuumariigiks või mitte,» ütles ta.

2021. aasta kevadel lõi Eesti valitsus tuumaenergia töörühma. Sinna kuuluvad peaaegu kõikide Eestis olevate ministeeriumite esindajad ja valdkondliku puutumusega ametkondade esindajad. Töörühma juhib keskkonnaministeeriumi kantsler Meelis Münt. Kantsleri nõunik Reelika Runnel on töörühma koordinaator, kes vastutab tuumaenergia töörühma lõpparuande koostamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles