Juunist ei kehti sõiduki roheline kaart Venemaal ja Valgevenes

Kevin Volter
Copy
Roheline kaart on kohustuslik, kui sõita riiki, kus rahvusvaheline liikluskindlustus on kohustuslik, kuid mis ei ole Euroopa majanduspiirkonna lepinguriik. 1. juunist kaotab see kehtivuse Venemaal ja Valgevenes.
Roheline kaart on kohustuslik, kui sõita riiki, kus rahvusvaheline liikluskindlustus on kohustuslik, kuid mis ei ole Euroopa majanduspiirkonna lepinguriik. 1. juunist kaotab see kehtivuse Venemaal ja Valgevenes. Foto: Konstantin Sednev

Eesti sõidukile väljastatud roheline kaart ei kehti alates 1. juunist Venemaal ega Valgevenes. Samuti ei kehti alates 1. juunist Venemaal või Valgevenes väljastatud roheline kaart Eestis ega teistes Euroopa majanduspiirkonna riikides. 

Roheline kaart kaotab juunist alates kehtivuse isegi siis, kui kindlustusperioodi lõpp on 1. juuni või hilisem ning Venemaa ja Valgevene on rohelise kaardi trükisel läbi kriipsutamata.

"Klient, kes soovib alates 1. juunist oma sõidukiga reisida Venemaale või Valgevenesse, peaks enne sellist sõitu kindlasti uurima, kus ja kuidas nendes riikides sobilikku liikluskindlustust vormistada," rääkis Salva kindlustuse sõidukikindlustuse osakonna juhataja Tõnis Tohver. "Kui Eestis elav inimene satub Venemaal või Valgevenes liiklusõnnetusse, siis liikluskindlustuse kahju hüvitamist saab nõuda üksnes riigis, kus õnnetus toimus."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles