Vaade: lastesõbralikkus kohvikutes ja nürid värvipliiatsid

Eva Samolberg-Palmi
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Eva Samolberg-Palmi.
Eva Samolberg-Palmi. Foto: Marianne Loorents

Lasterikaste perede liit valis taas peresõbralikke söögikohti, Lääne-Virumaale tuli vastavaid tiitleid kolm. Väga tore! Väga tore, kui mõnes toidukohas pingutatakse sammukese võrra enam selle nimel, et ka kõige pisemad kunded ja nende vanemad end oodatuna tunneksid.

Enamjaolt on – vähemalt Rakvere kohvikutes – lastesõbralikkusest asi üsna kaugel. Tundub, et söögikoha omanik on kuulnud, et lastele meeldib näiteks värvida. Okei, panen värvipliiatsid kuhugi nurka. Veits A4 pabereid ka. Hea odav lahendus. Aga sealt edasi ei viitsi enam jälgida, kas need pliiatsid ka teritatud on või saab neid üldse enam kasutada. Või et pistaks teritaja ka sinna pliiatsite kõrvale? Oh ei!

Mõni kohvik on «lastenurga» lahendanud ilmselt tavaariga, mille eelmised kohvikukülastajad on maha jätnud. Nii pakutakse pisikestele klientidele ajaviiteks kellegi katkisi vanu päikeseprille, katkist hüppenööri (mida sellega kohvikus üleüldse peale hakata, jääb saladuseks), katkisi beebimänguasju ja muud, ütleme otse, prügi. Häbi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles