Millised on laste garderoobi põhiesemed?

Kaup24
Copy
Foto: © Pixelshot canva.com

Tavaliselt räägitakse garderoobi põhiesemetest täiskasvanutele, aga tegelikult on hulganisti riideesemeid, mis on hädavajalikud ka laste garderoobis. Just nendest riietest räägimegi ja aitame sul leida sobivad oma lapsele.

Vihmariided

Paljudel lastel meeldib õues aega veeta ja et nad saaksid seda teha iga ilmaga, on vaja ilmastikukindlaid riideid. Vihmariided kuluvad ära nii kevadel, suvel kui ka sügisel. Vahest isegi soojadel ja vihmastel talvedele. Vihmariided on valmistatud materjalidest, mis ei lase sinu lapsel märjaks saada ja hoiavad nad kuivana. Siia alla kuuluvad nii joped, mantlid, aga ka vihmapüksid. Vihmariided on funktsionaalsed ja asendamatud meie kliimasse. Veendu, et valid vihmariided, mis on veekindlad, aga ka hea hingavusega, et neid oleks hea kanda terve päeva. Olulised on ka igasugused teised detailid nagu lukud, trukid, välis- ja sisetaskud, kapuuts ja palju muud. Valides vihmariideid lastele, vaata, et need vastaksid sinu ootustele ja oleks võimalikult praktilised ja mugavad. Hansaposti ja Kaup24 e-poodidest saad valida igas vanuses lastele vihmariided nii Didriksons, Trespass, name it, Huppa ja teiste valikust.

Muud üleriided

Lisaks vihmariietele on vaja ka teisi üleriideid - joppe, mantleid, kombesid ja jakke. Iga aastaaja jaoks on vaja midagi, mida tõmmata peale õue mängima või lasteaeda ja kooli minemisel. Üleriided tuleb osta vastavalt aastaajale ja veenduda, et need oleksid selle hooaja ilmale vastavad. Talveriided peavad olema soojad, aga piisavalt mugavad ja hea lõikega, et sinu laps tunneks end mugavalt igal jooksusammul. Väga hea on, kui üleriietel on helkurdetailid ja piisavalt taskuid, et sinna saaks vajalikud asjad panna. Unustada ei tasu ka disaini, sest laste riided võiksid peegeldada kõige väiksemate mudilaste isiksust ja neile endale meeldida. Talveriided on tihti naturaalse või sünteetilise voodriga, muuks ajaks on väga heaks valikuks kvaliteetsed softshell kombed ja üleriided.

Mugavad ja vastupidavad jalanõud

Sama olulised nagu on riided, on ka jalatsid. Jalanõusid on vaja igaks aastaajaks ning erinevateks olukordadeks: lasteaias / koolis käimiseks, õues mängimiseks, spordimängudeks või -ringideks jne. Olenevalt sinu lapse vanusest võib olla ka õigete jalatsite ostmine keeruline, sest väiksemas eas kasvab jalg väga kiiresti. Seetõttu ei tasu iga soodusmüügiga veel kätte jõudnud hooajaks uusi jalatseid ostma hakata.

Ideaalne laste jalatsiriiul sisaldab mugavaid tosse, viisakamaid vabaajajalatseid, sooje saapaid, kummikuid ja sisejalatseid lasteaeda või kooli.

Igapäeva riided

Igapäevaste riiete all peame silmas neid riideesemeid, mida kõige enam kantakse. Siia alla kuuluvad nii erinevad särgid ja pluusid kui ka püksid ja seelikud. Soeta universaalseid lõikeid ja värve, et neid riideid saaks omavahel kombineerida ja kanda erinevates kohtades, kuhu on minek. Puuvillased, villased ja teistest naturaalsetest materjalidest riided on parim valik tänu kanga headele omadustele. Need riided on mõnusad naha vastu, sobivad ka tundlikuma nahaga lastele ning heade hingavate omadustega, et lapsel oleks alati kõige parem ja mugavam olla. Loo garderoob, kust leiab mitu paari samu või sarnaseid riideesemeid, et sa ei peaks muretsema, mida laps selga paneb, kui midagi läheb pessu. Pea alati ka meeles seda, kui kiiresti võib sinu laps kasvada ja proovi leida kesktee, milliseid ja kui palju riideid korraga ostad.

Copy
Tagasi üles