Riho Rannikmaa tunnistajale: "Kas sa arvad, et ma olen kurjategija?"

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Riho Rannikmaa Viru maakohtu Rakvere kohtumajas koos vandeadvokaat Kristjan Tuulega.
Riho Rannikmaa Viru maakohtu Rakvere kohtumajas koos vandeadvokaat Kristjan Tuulega. Foto: Marianne Loorents

Riho Rannikmaa küsis Rakvere kohtumajas kehalise väärkohtlemise süüasja arutamisel, kas tunnistaja ja kannatanu on nüüd õnnelikud, et juhtumist on kujunenud selline kohtudraama. Tunnistaja raputas pead ja vastas, et miks nad peaks. Peale Rannikmaa küsimust "Kas sa arvad, et oma olen kurjategija?" võttis saalis maad kurjakuulutav vaikus.

2. juunil peetud kohtuistungil arutati edasi kohtuasja, kus Riho Rannikmaad süüdistatakse kehalises väärkohtlemises. Juhtum leidis aset Vinni spordikompleksis 2021. aasta septembris. Süüdistuse kohaselt tõusis Riho Rannikmaa treeningu ajal oma pingilt üles, sammus mõni meeter eemal oleva kannatanu juurde ja lõi teda selja tagant kukla piirkonda. Kannatanul tekkis sellest muhk ja mõne aja möödudes pöörduti asjaga politseisse.

Nii prokurör Marge Voogma kui ka kaitsja vandeadvokaat Küllike Namm rõhutasid kohtusaalis korduvalt, et alaealistega tuleb menetlustoimingute käigus delikaatselt ringi käia, et kahjustada ei saaks nende vaimne tervis. Ühe alaealise tunnistaja puhul oli kaalumisel ka kohtuistungi kinniseks kuulutamine, kuid lõpuks sellest siiski loobuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles