Rakvere Raibe ⟩ Aru Grupis arendatakse tehisaru

Rakvere Raibe
Copy
Järgmiseks aastaks valmiv Arubot 2.0 võib välja näha umbes selline.
Järgmiseks aastaks valmiv Arubot 2.0 võib välja näha umbes selline. Foto: Internet

Kadrina vallas tegutsev puidu- ja tehnoloogiatööstuse Aru Grupp juhid teatasid The Forbesile antud intervjuus, et ettevõttel valmis esimese tehisarul töötava roboti prototüüp.

Arukas robot nimega Arubot 1.0 on ennast juba tõestanud nutika kolleegina, kes suudab teha kõiki vajalikke töid. Maikuus pälvis ta lausa kuu parima töötaja tiitli. Lühikese ajaga on Arubot optimeerinud palju toiminguid ning klaarinud seni lahendamata probleeme. Näiteks oli Aru Grupi tootmishoones pikki aastaid taga otsitud Kati karu. Aga kuuldavasti Arubot juba teisel tööpäeval aru sai, kuhu Kati karu sai. Kati karu oli kukkunud höövelpingi taha.

Mõistagi tähendab Aruboti edasine arendamine seda, et tulevikus võivad saada koondamisteate paljud seni pigem looderdanud töölised. Kuna ka koondamisotsuseid hakkab tulevikus tegema Arubot ise, proovib kogu personal temaga praegu hästi läbi saada. Vanemad mehed on õpetanud Arubotile selgeks mitu käibeväljendit, muu hulgas käskluse «Viis õlut saekaatri meestele!». Tulevaks aastaks valmiv uue generatsiooni tehisaru Arubot 2.0 peaks kuulduste järgi ka suutma pärast tööd meestega õlut juua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles