Rakvere Raibe ⟩ Kohalik poliitik jätkab võitlust mälutegevuse vastu peaaju piirkonnas

Rakvere Raibe
Copy
Teadlased usuvad, et mälu ja mäletamisega seotud funktsioonid toimuvad inimese ajus hipokampuse piirkonnas.
Teadlased usuvad, et mälu ja mäletamisega seotud funktsioonid toimuvad inimese ajus hipokampuse piirkonnas. Foto: Teadlikmaailm.ee

Tuntud poliitik ja endine Roela linnapea Ulvar Kosmos on lubanud pöörduda Euraasia Inimõiguste Kohtusse, et võita aastaid kestnud kohtuvaidlus ja pesta puhtaks oma nimi. Nimi sai mustaks üleeelmisel suvel.

Kohtusaaga algas, kui Kosmos avastas, et tema poliitiline oponent – endine Ubja kuberner Heiki Pohlasalu – on oma sotsiaalmeediapostituses nimetanud Kosmost seanahavedajaks. Sellega viitas Pohlasalu mõistagi aastaid tagasi puhkenud skandaalile, kui Kosmos jäi kaamera ette Roelas, vedades parasjagu seanahka läbi moslemite linnaosa. Siga on roojane loom Roela moslemikogukonna jaoks. Kosmos tunnistas toona ka, et vedas tõepoolest eksituse tagajärjel varem seale kuulunud nahka, kuid talle ei meeldi, et inimesed seda mäletavad.

Kosmose advokaat on seni kohtule esitatud ettekannetes viidanud inimõigusseaduse viiendale paragrahvile, mis käsitleb oftalmoloogilist sekkumist kõrgendatud ajaloo­huvi tekkimise tingimustes. «Kes vana asja meelde tuletab, sel silm peast välja,» seisab seaduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles