Suvesaundi rahvahääletus lõpeb teisipäevaga

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
"Virumaa suvesaund 2023"
"Virumaa suvesaund 2023" Foto: Virumaa Suvesaund

Muusikakonkursi "Virumaa suvesaund 2023" rahvahääletus kestab veebis veel tuleva teisipäeva südaööni. Kolmapäeva esimestel tundidel antud hääled enam arvesse ei lähe.

Iga 24 tunni jooksul saab ühelt IP-aadressilt anda igale loole ühe hääle, aga samale loole ööpäeva jooksul mitut häält anda ei saa. Välismaalt hääletada ei saa.

Rahvahääletusel selgitatakse välja rahva lemmik. Sada rahva antud häält annab loole ühe punkti, varasematel aastatel on rahvahääletusega kogutud maksimaalselt kolm punkti. Edasi liidetakse nendele punktidele žüriiliikmete antud punktid ja nõnda kujuneb lõpuks üldedetabel.

Iga žüriiliige koostab lugudest oma top-seitsme järgnevalt:

7. koht saab 1 punkti,

6. koht saab 2 punkt,

5. koht saab 3 punkti,

4. koht saab 4 punkti,

3. koht saab 5 punkti,

2. koht saab 6 punkti,

1. koht saab 7 punkti.

Sel aastal kuuluvad Suvesaundi žüriisse muusikamänedžer, DJ ja muusikavaldkonna PR-spetsialist Liisi Voolaid, bassimängija ja muusikapedagoog Mihkel Mälgand, Tallinn Music Weeki ja Station Narva kommunikatsioonijuht ja programmi kuraator Ingrid Kohtla, näitleja ja Rakvere teatri muusikaviktoriini korraldaja Imre Õunapuu, muusikaajakirjanik ja raadiosaatejuht Mariliis Mõttus, kitarrist ja muusikapedagoog Toomas Vanem, muusikapedagoog, dirigent ja rahvamuusik Viivi Voorand ning ansambli Onkel Jonkel kitarrist ja laulja, konkursi "Virumaa suvesaund 2022" võiduloo autor Georg Eessaar.

Konkurss lõpeb Rakvere linna päevade laupäeval, 10. juunil Art Café hoovis. Tasuta üritus algab kell 15 kontserdiga, kus astuvad üles Patikook, donpedro_estonia, Kain, Mementõ koos oma bändiga Põhjakiht, Jane Sepajõe ansambliga BLU:, Leegi Brigitte Kais, Culpas, Sixten & Reelica, Wispels, eslo & Ariana, Double Martini ja Vesikas. Samuti Rakvere JJ-Streeti tänavatantsijad.

Lisaks peavõidule ja rahva lemmiku tiitlile jagatakse lõpuüritusel neli eriauhinda: Rakvere teatri auhind parima karakteriga loole, Ukulele suvebaari auhind parimale suveloole, Rakvere linna eriauhind "Hooandja" ning Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu eriauhind Viru vägevaimale loole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles