Justiitsministeerium asub välja töötama tuleviku kriminaalmenetlust

Kevin Volter
Copy
Ka uurijatele ei ole sellised olukorrad lihtsad, kus kriminaalmenetlusele pühendatakse palju aega, süüdlane paistab justkui selge olevat, aga lõpuks tuleb möönda, et kohtu alla kedagi võtta ei saa, sest pole piisavalt tõendeid.
Ka uurijatele ei ole sellised olukorrad lihtsad, kus kriminaalmenetlusele pühendatakse palju aega, süüdlane paistab justkui selge olevat, aga lõpuks tuleb möönda, et kohtu alla kedagi võtta ei saa, sest pole piisavalt tõendeid. Foto: Shutterstock

Justiitsminister Kalle Laanet kutsub kokku ekspertide töörühma, mis asub analüüsima võimalusi kriminaalmenetluse kiirendamiseks ja selle läbiviimise aja lühendamiseks.

Kriminaalmenetluse seadustiku vastuvõtmisest möödus tänavu 20 aastat. Justiitsminister Kalle Laaneti sõnul on õige aeg  küsida, kas meie seadusandlus ja vastav praktika tagab kriminaalmenetluse efektiivse läbiviimise täna ja tulevikus. 

"Meil on näiteid mahukatest kohtuprotsessidest, mis on saavutanud ühiskonnas laia kõlapinna ja kestavad aastaid, kuid  lõpptulemusena võivad lihtsalt lõppeda seoses mõistliku menetlusaja möödumisega. Selline pikk menetlemine mõjub menetlusosalistele kurnavalt, võtab väga palju ressurssi ning diskrediteerib kriminaaljustiitssüsteemi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles