Uljaste mees kohtas nelja päeva jooksul kahel korral karusid

Merly Raudla
Copy
Uljastel elab kolme pojaga karuema.
Uljastel elab kolme pojaga karuema. Foto: Veiko Vaarikmäe

Hobifotograafist Veiko Vaarikmäe on nelja päeva jooksul oma kodu lähedal näinud juba kolme suurt ja kolme väikest karu. Möödunud neljapäeval ristus ta tee kahe suure mõmmikuga autoroolis olles. Pühapäeval nägi loodushuviline kolme pojaga karuema pooleteise kilomeetri kaugusel oma kodumajast.

Uljastel elav Veiko Vaarikmäe on juba kevadest saadik oma kodukülas rohkesti karude jälgi näinud. Fotograafiahuviline mees on sel aastal silmanud kahe pojaga karuema jälgi. Üllatus oli suur, kui kolme pojaga metsaott talle ka metsas vastu tuli.

Kolme pisikese päntajalaga karuema askeldas tee ääres, kui Vaarikmäe autoga mööda metsavaheteed sõitis. "Sain nad päris ligidalt pildile, kuskil 300–400 meetri pealt," märkis mees. Karusid nähes krabas Veiko Vaarikmäe kohe fotoaparaadi järele, milleta ta naljalt kodust välja ei astu. "Läksin ähmi täis, ei teadnud, kust pildistama hakata," tunnistas mees. Ta jättis auto seisma ning hiilis vaikselt loomade poole. Neli otti perepildiks ritta ei võtnud ning tegelesid oma asjadega edasi. Vaarikmäel on pika toruga fotoaparaat, millega saab eemal toimetavad loomad turvaliselt pildile püüda. Karud ei lasknud ennast häirida ja ilmselt ei märganudki neid jälgivat kahejalgset. Mehe sõnul nosis emakaru rohu ning üks poegadest oli kõhuli porilombis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles