Jutuvestmisfestival «Ööbikuööd» puudutas hingekeeli

, Eesti rahvakultuuri keskuse rahvakultuurispetsialist Lääne-Virumaal
Copy
«Ööbikuööde» jutuõhtu Moe muuseumis.
«Ööbikuööde» jutuõhtu Moe muuseumis. Foto: Mare Taar

Eesti rahvakultuuri keskuse kolm aastat tagasi ellu kutsutud jutuvestmisfestivalil «Ööbikuööd» korraldati jutupesasid üle Eesti ja ükski sihtgrupp ei jäänud lugude kuulamise maagilisest köidikust välja. Lääne-Virumaal korraldasid jutupesasid Kunda linna klubi ja Saksi raamatukogu. Meie rahvakultuur on erk ja festival «Ööbikuööd» tegi selle veel erksamaks.

Viru-Nigula valla kultuurikeskus korraldas Kunda linna klubis Kunda pärimuslugude kohviku, kaasates korraldusse ka Viru-Nigula valla noorte näiteringi. Sihtgrupiks, kellele kohalikku pärimust tutvustada, olid noored Kunda ühisgümnaasiumist ja eesmärgiks oli tuua legendideks muutunud mälestused noorema põlvkonna ette.

Ettevõtmine algas küsimustega. Kas me oskame ja tahame lugusid jutustada? Kas meil on aega lugude rääkimiseks? Kas telefoniga sõnalühendeid kasutades sõnumit saates saame päriselt ära rääkida kogu loo? Pärast lugude rääkimist ja kuulamist arutati neid küsimusi vestlusringis ja kindlasti pakub teema ainet mõtisklemiseks veel mõnda aega. Vestlusringis tõid noored eraldi esile ajafaktori, et eakamate inimeste lugusid peaks tähelepanelikult kuulama just nüüd ja praegu, et oleks omakorda võimalik neid lugusid tulevikus edasi rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles