Elna Kaasik sättis vaibad ajamustrite lätetele

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Elna Kaasik seadis tekstiilidesse kootud ajamustrid näituseks oma lapsepõlvepaigas Karepa rahvamajas.
Elna Kaasik seadis tekstiilidesse kootud ajamustrid näituseks oma lapsepõlvepaigas Karepa rahvamajas. Foto: Inna Grünfeldt

Karepa rahvamajas kõnelevad ajamustrid. Tekstiilikunstnik ja disainer Elna Kaasik tõi lapsepõlvemaile ja kodurahva ette valiku kolme aastakümne loomingust. Näitusel "AjaMustrid_2" sillerdab meri ja ilmutab end luule.

End suverüüsse sättiv loodus Karepa rahvamaja akende taga loob tähendusliku tausta akende vahele näituseks seatud Elna Kaasiku vaipadele. Tekstiilikunstniku ja disaineri ajamustrid peavad dialoogi tema loodud lavakardinate ja pannooga "Kodurand". Toekatest mappidest saab vaadata Rutja küla Tenno talu peretütre, kunagise Karepa raamatukogulapse tekstiilide fotosid ja kavandeid.

Elna Kaasik meenutas, et on korra varemgi Karepa rahvamajas näituse teinud ja siis olid välja pandud gobeläänvaibad. Nüüd sättis ta lapsepõlvest armsa saali seintele valiku mullu detsembris Tallinna Jaani kirikus toimunud näituselt "AjaMustrid", mis tõi Elna Kaasikule tiitli "Aasta tekstiilikunstnik 2022".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles