Rakveret külastav maailma tugevaim mees nõuab söögiks palju liha

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Žydrūnas Savickas alustas rahvusvahelist rammumehekarjääri juba 1998. aastal ja pärast tänavust vaheaastat on lubanud edasi võistelda.
Žydrūnas Savickas alustas rahvusvahelist rammumehekarjääri juba 1998. aastal ja pärast tänavust vaheaastat on lubanud edasi võistelda. Foto: Julius Kalinskas

20. sajandi alguses, kui tugevad mehed käisid laadaplatsidel oma rammu näitamas, kirjutasid ajalehed alati, mitu siga, kukke ja kana mees korraga ära sõi ja mitu ämbrit õlut peale jõi. Reede õhtul Rakverre saabuv leedulane Žydrūnas Savickas, kes võidetud tiitlite põhjal oli paar aastat tagasi maailma tugevaim mees, olevat pisut tagasihoidlikum ja meie kreisilinna kõrtse tühjaks ei söövat-joovat.

Laupäeval Rakvere spordihoone juures toimuva rammumehevõistluse korraldaja Mark Tervinsky kinnitas, et Leedu vägimehe võõrustamine talle peavalu ei valmista. "Reede õhtul tuleb ja on siin kuni pühapäevani. Küll ta söödud-joodud saab. Kulturistid on vahepeal menüüga pirtsakad, aga rammumehed mitte. Neile on vaid tähtis, et oleks palju süüa ja et oleks kindlasti liha."

47-aastane Žydrūnas Savickas on Leedu professionaalne jõumees, kelle tiitleid ja rekordeid annab ette lugeda. Ta on neljal korral võitnud võistluse World‘s Strongest Man ja kaheksal korral Arnold Strongman Classicu meistritiitli, on mitu korda võidutsenud IFSA Strongmani maailmameistrivõistlustel. Teda peetakse kõigi aegade parimaks rammumeheks ja oma pikale karjäärile pole ta veel lõplikult joont alla tõmmanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles