Rakvere Keskväljakul avatakse üheks päevaks kriisikeskus

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Kriisipäeval saab tutvuda päästjate varustuse ja tehnikaga.
Kriisipäeval saab tutvuda päästjate varustuse ja tehnikaga. Foto: Marko Saarm

Rakvere linna päevade raames toimub pühapäeval, 11. juunil kriisipäev "Ole valmis!", mida korraldab ida päästekeskus koostöös erinevate organisatsioonidega.

Kriisipäeval tutvustatakse alternatiivseid soojus- ja elektriallikaid ning toiduvalmistamise viise. Freezedry OÜ pakub külmkuivatatud toite. Näidatakse kriisiolukordades kasutatavat telki ja räägitakse evakuatsiooni korraldamisest.

Avatud on näitus hädaolukordadest ning tutvustatakse päästjate varustust ja tehnikat. Avatakse avalik varjumiskoht ja jagatakse nõuandeid sobivates kohtades varjumiseks.

Linna ja valla ühine kriisikomisjon annab ülevaate omavalitsuste valmisolekust. Naiskodukaitse tutvustab äppi "Ole valmis!" ja esmaabivahendeid ning häirekeskus jagab teavet koordinaatide vaatamise, riigiinfotelefoni ja EE-alarmi kohta. Meedikud näitavad esmaabivahendeid ja esmaabivõtteid ning räägivad, milline ravimite varu peaks kodus olema. Politseinikud selgitavad, kuidas metsa eksimist ennetada ja mida teha, et otsijatel oleks parem eksinut leida.

Kriisipäev on kõigile tasuta ja osalejate vahel loositakse välja auhindu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles